Feature in Engels vakblad

Ik zie het regelmatig bij andere fotografen voorbij komen: 1 van hun foto’s is verkozen en mag schitteren in een prachtig blad/magazine, of op een website, Facebook pagina of Instagram Page.

Eerlijk gezegd was het me allemaal te veel werk, het was me te onduidelijk of ik zag het gewoon niet zitten.

Hoe zit het met de privacy, welke rechten heb je nog als fotograaf of model?

Ach, soms denk je misschien ook wel te moeilijk en moet je er gewoon voor gaan. Ik was dan ook stomverbaasd dat mijn serie van The Handmaid’s Tale door de selectie kwam. Tuurlijk het was een goede serie, maar er worden wereldwijd foto’s aangeleverd/aangeprezen. Verschillende fotografen, technieken, modellen, MUA’s, thema en ga zo nog maar even door!

Wachten

Met smart heb ik zitten wachten. Ik heb alle publicaties van het magazine doorgespit, maar nee…. ik zag mijn foto’s niet. Toen ik de Cosplay Editie zag wist ik het zeker, in dit blad zouden we staan! Ik heb het meerdere keren door gebladerd, van voor naar achter en andersom, maar helaas geen foto’s. Ik was er stellig van overtuigd dat we niet meer geplaatst zouden worden, tot ik afgelopen week een mailtje kreeg met daarin de felicitaties m.b.t. mijn publicatie in The Red Edition!

Ik had verwacht dat er 1 foto geplaatst zou worden en als reverse had ik nog 2 andere foto’s uit de shoot mee gestuurd. Wat schetste mijn verbazing? Er zijn bij het model-verhaaltje 2 foto’s gebruikt! (Helaas niet met mijn crop, maar oké.) Hoe gaaf is dat?

Even wat achtergrond informatie

Miriam Dokter is in haar vrije tijd fotomodel en Cosplayer. Wat is nou cosplay? Wikipedia zegt er het volgende over:

Cosplay (Japans: コスプレ, kosupure) is een vorm van preformance art waarbij de deelnemers gebruikmaken van kostuums en accessoires om een bepaald personage of idee uit te beelden. In de ruimere zin van het woord verwijst cosplay naar alle gekostumeerde rollenspellen buiten het podium om, ongeacht de culturele context.

Ik had via Facebook wat foto’s van Miriam gezien in haar cosplay pakken en aangezien we beide fan zijn van de serie The Handmaid’s Tale, heb ik haar gevraagd voor een TFP shoot. Ik doe eigenlijk nooit TFP shoots, dus dat betekende dat ik het zelf ook erg leuk vond! Op een koude maar zonnige dag in Februari van het afgelopen jaar schoten we een ijzersterke serie foto’s.

Kroon op het werk

Als op klap op de vuurpijl bleek dat er nog een foto geplaatst was en wel als BACKCOVER! Oke, oke, het was geen coverfoto maar toch, laten we het dan maar omschrijven als een klein kroontje op mijn werk! Ik ben retetrots op de foto’s en het topmodel!
Hieronder zien jullie de backcoverfoto en ik zal ook even de YouTube link plaatsen naar het hele magazine.

2 Comments on “Feature in Engels vakblad

  1. Hoe geweldig is dat Sasja. Mijn oprechte felicitaties hoor en ja, het zijn echt knappe foto’s die de eer verdienen die ze hier kregen !! Een mooiere afsluiter voor 2021 zou ik niet kunnen bedenken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: