10 tips voor een bolle buikenshoot

Tijdens een bolle buiken shoot of zwangerschapsfotoshoot worden er mooie, professionele foto’s van jou en je zwangere buik gemaakt. Dit is een prachtig aandenken aan deze speciale tijd, maar dan komen de vragen; hoe vind je de juiste fotograaf, wat is het beste moment voor zo’n shoot, wat doe je aan en wat neem je mee?

1. Vind een fotograaf

Het belangrijkste van de hele shoot, is het vinden van een fotograaf die bij jouw past. Dit vereist wat research: bekijk de foto’s van verschillende fotografen en denk goed na of zijn/haar stijl bij je past. Kijk voor inspiratie op Pinterest en maak voor jezelf een moodboard, zo kan een fotograaf duidelijk zien wat je van hem/haar verwacht.

Wat betreft de prijzen: die lopen enorm uiteen. De ene fotograaf rekent een uurprijs van 75 euro, de andere fotograaf biedt een totaal pakket aan van 200 euro. Bedenk van tevoren wat je een redelijk tarief vindt en wat je kunt missen, soms zegt het tarief ook iets over de kwaliteit. Je kunt bijvoorbeeld een top drie van je favouriete fotografen maken en die bellen voor een kennismakingsgesprek.

2. Wat is het beste moment voor een shoot

Een goed moment voor een bolle buiken shoot is als je ongeveer 7 maanden zwanger bent. Je bent dan niet meer zo moe en misselijk als in het eerste trimester en je hebt een mooie grote buik, die nog niet te zwaar is. En dat is fijn, want tijdens de shoot moet je soms lang in dezelfde positie staan/zitten of een stukje lopen.

3. Plan een kennismakingsgesprek

Een zwangerschapsfotoshoot is best intiem en veel mensen vinden het sowieso spannend om te poseren. Het is dus belangrijk dat je je prettig voelt bij de fotograaf en dat jullie elkaar makkelijk begrijpen. Tijdens een kennismakingsgesprek wordt vaak al snel duidelijk of jullie het zelfde idee hebben en of je je op je gemak voelt bij deze fotograaf. Als dit niet zo is, zie je dat zeker terug op de foto’s en dat is zonde.

4. Kies een locatie

Kies een achtergrond die je wilt terugzien op de foto’s: een bos, het strand, je eigen huis of een studio. Bedenk wat je mooi vindt, maar overleg ook met je fotograaf. Hij/zij heeft ervaring met deze shoots en kan je adviseren met betrekking tot het eindresultaat. Bovendien zal hij/zij zich qua apparatuur moeten voorbereiden: een bos vraagt bijvoorbeeld om een andere belichting dan het strand.

Laat je je fotograferen in een studio of een andere binnenlocatie, bespreek dan met de fotograaf wie de locatie reserveert en wie opdraait voor de kosten. Ga je voor een buitenlocatie, houd dan rekening met starende blikken van voorbijgangers: daar moet je wel tegen kunnen.

5. Zoek kleding uit

Wat trek je aan voor zo’n shoot? Iets waar jij je mooi in voelt, dat staat voorop. Daarnaast moet het kleding zijn die je buik goed doet uitkomen. Wil je graag met blote buik op de foto, neem dan een mooie beha of bikini mee, of een shirt of hemdje dat je omhoog kunt rollen. Rustige kleuren en prints leiden de aandacht niet af van je buik, maar kijk ook naar wat bij je gezicht staat. En denk na over wat je wilt met sieraden en accessoires. Je fotograaf kan je stylingtips geven en weet bijvoorbeeld wat mooi staat bij een bepaald soort achtergrond.

6. Visagie

Is de locatie geregeld en weet je welke outfit(s) je aantrekt? Dan kun je aan de slag met je haar en make-up. Check altijd bij de fotograaf wat voor licht hij gaat gebruiken en bedenk in hoeverre de locatie invloed heeft op je verschijning. Op een winderig strand kun je je haar bijvoorbeeld maar beter vastzetten en bij warme studiolampen is een matterend poeder wel zo fijn. Je kunt ook een visagist inhuren, de fotograaf kan je meestal wel iemand aanraden. Of misschien ken je zelf iemand die dat mooi kan?

7. Oefen voor de spiegel

Het voelt misschien stom, maar oefenen voor de spiegel is echt best slim. Probeer poses uit en kijk wat wel en niet werkt: soms ziet het er in je hoofd anders uit dan in het echt. Uiteraard zal de fotograaf je tijdens de shoot begeleiden, maar je voelt je minder ‘verloren’ als je je een beetje hebt voorbereid.

8. Dierbaren

Je hoeft natuurlijk niet alleen op de foto. Je kunt je partner, broertjes, zusjes, ouders, huisdieren of andere dierbaren betrekken bij je zwangerschapsfotoshoot. Het is maar net wat je fijn vindt en waar jij blij van wordt, het is immers jouw fotosessie.

9. Extra items

Je kunt je ook laten vastleggen met een voor jou belangrijk of speciaal item. Denk bijvoorbeeld aan de echofoto, het eerste rompertje dat je kocht of de mooiste babyslofjes. Laat de fotograaf van tevoren weten wat je meeneemt, zodat hij zich hierop kan voorbereiden.

10. Last but not least

  • Vergeet niet op tijd te boeken, het zou jammer zijn als je achter het net vist bij je favoriete fotograaf of al zo’n zware buik hebt dat je weinig energie meer hebt voor zo’n lange dag.
  • Vraag eens rond in je vriendenkring: wie weet kent iemand een goede zwangerschapsfotograaf.
  • Laat de fotograaf alles in kleur schieten: je kunt de foto’s later altijd nog (laten) nabewerken tot zwart-wit.
  • Strakke kleding kan strepen achterlaten op je huid. Trek daarom alle kleding die knelt ruim van tevoren uit. Denk aan knellende broekbanden, sokken en de bandjes van je beha.
  • Heb vertrouwen dat de fotograaf je mooi op de foto zet. Voel je je ergens onzeker over, bespreek dit dan en laat je tot niets forceren.
  • Maak er een leuke dag van! En geniet straks van deze bijzondere foto’s.

Bron: http://www.oudersvannu.nl

Geef een reactie

%d