#stayhome fotoshoot

De corona crisis, we zitten inmiddels in de zoveelste week dat ik eerlijkheidshalve niet eens kan vertellen welke week?!? Het lijkt allemaal zo bizar, net een slechte horror-/sciencefictionfilm. Mensen blijven veelal thuis, de kinderen krijgen thuis les en onze opa’s en oma’s mogen geen bezoek meer ontvangen.

Eigenlijk is dit een unieke tijd, ik hoop dat we over jaren terug kunnen kijken en zeggen: “Weet je nog in 2020? Dat was het jaar van de Corona. Gelukkig is dat verleden tijd!”

Een momentje van besef

Het is vreselijk triest dat veel mensen hun dierbaren hebben verloren in de strijd tegen Corona, het lijkt zo oneerlijk: De een krijgt lichte symptomen en is na 2 weekjes weer redelijk fit en de ander gaat er aan ten onder! Mijn hart gaat ook uit naar deze mensen, ik zou er niet aan moeten denken mijn dierbaren te verliezen! Des te meer denk ik dan als fotograaf dat dit een uniek moment is om portretten te schieten; “Hoe komen we deze tijd door? Wie zijn onze dierbaren? Hoe ziet onze familie eruit? Wat doen we zoal op een dag?” Allemaal dingen die ik door het oog van de camera graag zou willen vastleggen! Vandaar ben ik, mede door een collega fotografe, op het idee gekomen om een fotoshoot campagne te gaan houden genaamd: #StayHome #SocialDistancing

Hoe werkt zo’n #StayHome fotoshoot

We komen doormiddel van een telefoontje, Messenger of Whatsapp met elkaar in contact en bespreken wat we gaan schieten en waar. Het is belangrijk om vooraf duidelijk voor ogen te hebben wat we precies gaan doen, zodat we tijdens de shoot niet bij elkaar in de buurt hoeven te komen.

Ik schiet de #Stayhome shoot met een zoom lens waardoor ik minimaal op 5m afstand van jullie blijf. Mocht ik foto’s van jullie nemen door het raam van jullie woning dan kan ik dichterbij komen.

Bij jullie thuis kan ik foto’s maken door jullie ramen heen wat een heel leuk/sfeervol effect geeft. Ik kan ook foto’s van jullie maken in de deuropening of in jullie tuin. Stel je woont in een appartement of flat dan kunnen we ergens afspreken in het bos, op de heide of op een strand.

Moet het perse corona #StayHome gerelateerd zijn?

Dat kan, we leven nu wel in een unieke tijd. Je kunt b.v. gaan voor oma die nu in een verzorgingstehuis zit en waar je jammer genoeg niet op visite kan. Samen met jouw bezoeken we haar en kunnen we ondanks het glas tussen jullie beide, toch een hele liefdevolle shoot houden. Wil je een leuke gekke shoot van hoe jullie je tijd thuis door brengen? Een leuke familie shoot in de tuin, met de hond, de poes, je pony? Het kan allemaal.

Het hoeft natuurlijk niet allemaal corona gerelateerd te zijn! Een mooie foto van je huisdier, een shoot van je zwangere buik, een loveshoot van jou en je partner, of gewoon een grandioos idee wat je graag een keer uit wilt werken….. het kan allemaal mits we ons houden aan de richtlijnen van de RIVM.

Een #StayHome of #SocialDistancing shoot boeken

Een #StayHome shoot* is een shoot die we bij jullie thuis schieten, dit kan door het raam, in de deuropening of in jullie tuin/oprit. Je kunt zelf een thema aangeven of we overleggen wat we gaan schieten, we maken er in ieder geval een leuk moment van!
Je kunt kiezen voor: een “Koper” shoot van 3 foto’s voor 25 euro of een “Brons” shoot van 7 foto’s voor 50 euro. Bij beide shoots krijg je een link naar een online portaal waar jezelf de mooiste foto’s kunt uitzoeken. Wil je extra foto’s bestellen dan kan dat voor 5 euro per foto.

Een #SocialDistancing* is een shoot die we op een andere locatie schieten, ook hier kun je kiezen uit een “Koper” of “Brons” shoot.

* Tijdens deze shoot gelden de richtlijnen van het RIVM
* Binnen een straal van 30 km, boven de 30 km stijgt de prijs met 10 euro
* Deze actie is geldig tot 1 Juni 2020

Wil je een shoot boeken? Stuur dan een berichtje naar 0657560922

Hoofdlijnen richtlijnen RIVM

  • Was uw handen
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg
  • Schud geen handen
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen
  • Blijf zoveel mogelijk thuis.
  • Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Blijf thuis. Ziek uit.
  • Mensen met verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid: blijf thuis. Ziek uit.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: