Familie Wijnholds

27 Januari 1995, de dag kan ik me niet herinneren maar het jaar 1995 wel, het voelt als gisteren. Toch is het alweer 25 jaar jaar geleden en de 27ste Januari was een speciale dag voor Anjo en Marian Wijnholds: het was de dag dat ze elkaar het JAWOORD gaven.

Een tijdje terug kreeg ik een berichtje van Anjo: “We zijn binnenkort 25 jaar getrouwd en we willen graag met de familie op de foto, doe je dat ook?”

Jazeker! Na een kort overleg per mail vertelde Anjo dat ze graag foto’s wilden rondom het klooster van Ter Apel aangezien ze daar 25 jaar geleden ook hun trouwfoto’s hadden laten maken. Zo gezegd, zo gedaan en we prikten een datum voor de familieshoot. Helaas, de hele week regende het en was het ijzig koud, elke dag bekeek ik de weersvoorspellingen en gelukkig; net die ene dag die we gekozen hadden om te shooten was het droog en heel af en toe glipte er een zonnetje tussen de wolken door. Een ideale shoot dag dus!

De shoot

Aan het einde van een koude winter middag spraken we af in Ter Apel. Na enig overleg leek het me verstandig in groepjes aan de slag te gaan; iedereen was prachtig gekleed, maar ook heel dun gekleed en het wachten op elkaar zou de “modellen” in ijslolly’s veranderen. Kortom, de kinderen  lieten we achter bij het open haard onder het genot van een drankje.

Anjo en Marian mochten als eerste voor de lens verschijnen en ik was blij dat we met z’n 3en konden beginnen. Sommige mensen zijn wat gespannen als anderen toekijken of als de camera op hun gericht wordt, maar bij Marian en Anjo was hiervan geen sprake; de liefde spatte van hun af! Wat een prachtig stel!

Even later wisselden we en ging ik met de beide kinderen en hun partners op stap,  ook zij lieten zich heel gemakkelijk fotograferen en hadden totaal geen moeite om zich open te stellen voor de camera! 

Na de shots als stelletjes hebben we nog een aantal familie foto’s geschoten met de hele groep en met de prachtige VW kever! Want; hoe heb ik Anjo en Marian eigenlijk leren kennen?  Afgelopen zomer heb ik meegereden tijdens een tourrit voor klassieke auto’s en daar had ik al gezien dat Anjo en Marian een prachtige VW kever hadden. Mijn vraag was dan ook direct “gaan we nog iets leuks doen met de kever tijdens de shoot? Jazeker!”

Ik kan met recht zeggen: wat een leuke familie! Ik had als fotograaf ook een superleuke dag! Fam. Wijnholds bedankt!

Geef een reactie

%d