Urbextrip “Which way to go?”

Eindelijk! Na een aantal maanden was het weer eens tijd om op stap te gaan voor de mooiste meesterwerk foto’s! Een “last minute” beslissing en zoals de titel het al zegt: Which way to go?

“Which way to go?”

Route en locaties

Tja waar gaan we dan naar toe? De dagen zijn nog niet heel erg lang dus erg ver weg gaan heeft geen zin omdat er te weinig licht is. Aangezien mijn urbexmaatje en ik redelijk relaxt zijn was een richting al snel bedacht. Of zullen we nog even in een lijst met oude locaties kijken die ik nog ergens heb liggen?
Tuurlijk doen we dat en locaties waarvan ik nog nooit gehoord had vlogen me om de oren! Dat kan 3 dingen betekenen: 1. De locaties zijn oud en bestaan al niet meer. 2. De locaties zijn oud en vergeten in de urbexwereld. 3. De persoon in kwestie heeft de locaties een andere synoniem gegeven dan de gebruikelijke.

Roadtrip

We begonnen met een locatie van de oude lijst, “Chateau Cesar” een locatie die het verste weg was, mocht het een fail zijn dan zouden we, langs diverse andere locaties, weer langzaam door kunnen rijden naar huis.
Helaas eenmaal aangekomen in een prachtig pittoresk dorpje zagen we een bouwput op de plaats van het eens prachtige “Chateau Cesar.” Als ik mijn onderzoek beter had gedaan had ik dit geweten, maar goed, das achteraf!

Door naar de volgende locatie op de lijst, maar he…… Wat is dat??? Wat een prachtig kapelletje! Zoef, de auto in de achteruit en snel even een paar telefoon foto’s maken. Duidelijk verlaten en wat een heerlijke decay!

Een prachtig urbex kapelletje.

Snel weer in de auto, door naar een echte loc! Al rijdend door een prachtig landschap, kronkel weggetjes, bergen, zon (geen last van storm Dennis) droom ik even weg, heerlijk het wordt weer voorjaar! Oh, wacht wat is dat??? Opnieuw stoppen we de auto, dit keer voor een verlaten kunstproject. Heerlijk die toevallige vondsten!

Kunst project.

Eindelijk komen we bij de eerste echte locatie, een kasteel! Maar eh, we moeten over privé terrein, bij mensen over het erf! Ik twijfel even maar mijn maatje loopt stug door. Ik denk dat we geluk hebben met storm Dennis, niemand begeeft zich buiten het huis. Aan het einde van een ontzettend lange laan zie ik een vervallen kasteel, de storm geeft het een spooky karakter en even bedenk ik me dat het wel gevaarlijk is om nu naar binnen te gaan. De bomen in het gebouw slaan tegen de vervallen en broze muren en stukken beton, de bewapening hangt al naar beneden en sommige betonnen plafonds staan gevaarlijk bol. Ik heb mijn camera spijtig genoeg niet mee genomen en ik moet het dus met mijn telefoon en wat filmpjes doen. Terwijl ik me probeer staande te houden in de storm krijg ik een appje van een ander urbexmaatje; Oh damn, ben je bij “Return of the King?”
Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze urbexnaam veel mooier vind dan “Chateau Blanchisserie!” Op de terugweg lopen we nog even door het naast gelegen speeltuintje met kinderboerderij/volière?

Door naar de volgende locatie “Monastere Antoinette!” Na een rondje rijden zie we direct een ingang. We parkeren de auto en terwijl ik me klaar maak voor een klim, stapt mijn urbexmaatje doodleuk door het hek naar binnen.

Monastere Antoinette.

Blijkbaar heb ik het idee in mijn hoofd dat urbexen altijd moeite moet kosten. Het klooster is erg groot, maar helaas totaal getrashed! Ik vind nog een paar leuke fotogene hoekjes en daarna gaan we weer door.

De volgende locatie is “Kristal Fabriek” eentje van de oude lijst en ja, in dit geval is er sprake van situatie 4; de locatie is er nog en wordt deels verbouwd. Het voorste nog urbexdeel is naar mijn idee niet de moeite waard. We lopen een rondje en vertrekken weer.

Onderweg naar de volgende locatie rijden we een aantal andere locaties voorbij, ze zijn te groot voor de paar uurtjes licht die we nog hebben en we besluiten te stoppen bij “Chateau Louva.” Ook dit kasteel is totaal getrashed en ik besluit mijn camera in de tas te laten!

Na dit pand besluiten we rustig aan weer richting huis te rijden, een eerste keer weer urbexen is best weer inspannend!

De beelden in dit verslag zijn allemaal met de telefoon gemaakt. De kwaliteit is daar dan ook naar.
Van Monastere Antoinette en de boomstoelen zullen de beelden op http://www.meesterwerkfoto.nl verschijnen.

One Comment on “Urbextrip “Which way to go?”

  1. Wat een toffe foto’s!! Ondanks dat deze met mobiel zijn gemaakt. Je bewijst hiermee dat goede foto’s niet afhangen van de apparatuur, maar van de fotograaf zelf!
    En je bent een van de weinige fotografen waarvan de verhalen leuk zijn om te lezen, én goed geschreven 😉

Geef een reactie

%d