Basiscursus Lightroom

Maandag 3 april geef ik een Basiscursus Lightroom in de studio te Onstwedde. Deze cursus is geschikt voor beginners, maar ook mensen die al met Lightroom werken en die graag een goede workflow willen voor het editen van hun foto’s.

Wat gaan we doen?

Tussen 18.30 en 19.00 uur is de inloop, we hebben dan even tijd om met elkaar te kletsen en een kopje thee of koffie te drinken. (Natuurlijk met koek!)

Om 19.00 uur slingeren we onze pc’s en laptops aan om actief aan de slag te gaan. We starten met het laden van foto’s op de computer en het aan maken van een map structuur. Daarna volgt het importeren in LR.

Na het importeren laat ik je mijn workflow zien die ik voor iedere foto gebruik. Ik heb express geen handout geschreven omdat je beter leert door te doen en door de informatie in je eigen woorden op te schrijven. Je krijgt van mijn daarom schrijfgerei en een mooi notitieboek.

Mijn workflow heb ik overgenomen van een bekende fotograaf en ik ben daar nog steeds heel dankbaar voor, het bespaart me een hoop tijd en zorgt voor goed belichtte/gecorrigeerde foto’s.

Wat leer je?

Tijdens de workflow leer je over afwijkingen van de camera en dat te corrigeren, het rechttrekken van gebouwen, uitsnijden, rechtzetten, kleuren bewerken, highlights/shadows, textuur, scherpte en nog veel meer. Je leert ook hoe je een eigen logo kunt maken of importeren en tot slot leer je natuurlijk je foto’s te exporteren voor afdruk en Facebook gebruik! Rond 21.30/22.00 uur ga je naar huis met een perfecte workflow en heb jezelf je eigen foto’s bewerkt!

Wat heb je nodig?

Een laptop met daar op Lightroom Classic en 5 foto’s die we tijdens de workshop gaan bewerken. Lightroom vind je op: Adobe Photoshop Lightroom downloaden | voor bewerken en ordenen van foto’s

Lightroom kun je 7 dagen gratis gebruiken, daarna betaal je 12,09 euro per maand voor alleen LR. Ik adviseer je om het fotografen abonnement te nemen, waarin LR en Ps zitten voor maar 12,09 euro per maand. “Ja, je leest het goed…… dezelfde prijs voor de 2 beste edit programma’s!

Meedoen?

Wil je meedoen? ER zijn nog 2 plaatsen vrij. De kosten bedragen 75 euro per persoon. Heb je eerder een cursus bij me gevolgd dan krijg je 10% korting.

Opgeven kan via whatsApp 06 575 60 922 of email info@sasjamichalskifotografie.com

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: