Een nieuwe website

De laatste weken ben ik flink aan het klussen op deze site. In WordPress heb ik gezocht naar een nieuwe lay-out en ik vind dat ik een bijzonder fraai exemplaar heb gevonden.
Ik heb gekozen voor een statische site met de focus op mijn drie specialismen, namelijk: bruidsfotografie, schoolfotografie en zakelijke fotografie!

Een telefoonfoto van de website.

Natuurlijk ben ook ook nog steeds actief in het schieten van portretten en doe ik andere gekke dingen: mijn urbexfotografie is nu te vinden op http://www.meesterwerkfoto.nl Dit is een prachtige website waar je foto’s voor thuis of op kantoor kunt bestellen op verschillende materialen. Een deel van mijn urbexwerken is op dit moment te zien in restaurant de Basiliek te Appingedam en in hotel de Bonte Wever te Assen, waar we een aantal weken geleden de expositie van Meesterwerkfoto openden.

Opening Meesterwerkfoto Expositie

Drie specialismen

Iemand zei ooit een keer tegen mij;

Je kunt nooit in alles goed zijn!

Een uitspraak waar ik eerder fel tegen in ging: natuurlijk kan ik dat wel! Ik beheers de techniek, schiet de mooiste foto’s enz. enz. Ik had genoeg argumenten om het tegendeel te bewijzen. Maar nu, een aantal jaren later, weet ik dat het toch waar is. Je kunt alle technieken wel beheersen, maar in mijn geval speelt tijd een belangrijke factor. Ik heb het druk en dat is een goed teken, ik netwerk veel en daar komen weer leuke opdrachten uit. Vaak zijn het zakelijke shoots, maar af en toe schiet ik ook nog voor particulieren.

Portretshoot.

Ik merk nu dat mijn tijd beperkt is en daardoor moet ik keuzes maken. Wie is mijn ideale klant? Waar ga ik mijn marketing op richten? Ik heb ontdekt dat ik heel gelukkig word van het fotograferen van bruiloften en kinderen. Een aantal jaren geleden zou ik aan de slag gaan bij een franchise onderneming binnen de schoolfotografie, echter mijn ideeën pasten niet helemaal binnen hun hokjes, dus ging ik zelfstandig verder. Inmiddels heb ik verschillende trainingen gevolgd, heb ik flink geïnvesteerd in achtergronden, licht en studiomateriaal en heb ik voor een groot aantal scholen de schoolfotografie mogen doen! Ja, nu blijkt ineens de uitspraak te kloppen “Je kunt niet overal goed in zijn!” Wil je goed zijn in je tak dan ben je veel tijd kwijt aan scholing, materiaal, marketing en vooral verwerking!

Dit geldt ook voor de tak Bruidsfotografie. Afgelopen jaar heb ik een intensief trainingsweekend gevolgd bij Peter Lammers. Peter is een gepassioneerd bruidsfotograaf en hij heeft ons tijdens een goedverzorgd weekend alle ins and outs van de bruidsfotografie verklapt. En ja, daar komt veel bij kijken: een goede workflow en timemanagement zijn hierin zeker belangrijk want je werkt toch behoorlijk onder druk!

Bruidsfotografie

Vergeet ook niet het netwerken met leveranciers, voel ik me prettig bij deze samenwerking? Levert deze partij de kwaliteit die ik wil uitstralen? Voor een bruiloft werk ik samen met een specialistisch team van o.a. albumontwerpers, albummakers, photoshopspecialisten (is gelukkig nauwelijks nodig), giftbox-producenten, drukkers, slideshow-editors en leveranciers van camera-apparatuur.

Award winning samenwerking!

En dan de tak zakelijke fotografie…. Netwerken is hierin een belangrijke factor; tijdens diverse netwerkevents ontmoet ik de meest verschillende mensen die toch allemaal hetzelfde doel hebben: we willen graag geld verdienen en onszelf goed presenteren. Een goed gevoel is hierbij erg belangrijk:

Passen we bij elkaar? Weet ik als fotograaf precies het plaatje in het hoofd van de ondernemer vast te leggen? Creëer ik de juiste beleving?

In de afgelopen jaren heb ik verschillende grote opdrachten uitgevoerd voor bijvoorbeeld het maken van websites, foldermateriaal, beursstand enz. enz. Niets is gek genoeg en samen brainstormen we naar de meest creatieve oplossingen!

Opdrachtgever Novariet, locatie Vledderhuizen

En dan tot slot de schoolfotografie! Als fotograaf zorg ik dat de shootdag vlekkeloos verloopt, het enige dat ik nodig heb is een leerlingenlijst en een hulpmoeder. Na de shootdag staan de foto’s binnen veertien dagen online op mijn site. De leerlingen krijgen inlogkaartjes mee naar huis en kunnen onder het kopje schoolfotografie inloggen met hun wachtwoord en code. Bestellen is nog nooit zo makkelijk geweest: klik op de foto, kies je afmeting/materiaal en binnen een aantal dagen worden je producten thuis gestuurd!

Schoolfotografie pakbon.

Kortom, in 2020 werk ik aan een nieuwe focus, meer perfectie en bijzondere foto’s! Ondertussen knutsel ik rustig verder met mijn website.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: